Novi Sad
29.07.2012.
09:40
Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvaće Novosađane i pravosudne organe da brane izbornu volju građana, izjavila je predsednica gradske skupštine Novog Sada i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov.
  • 01.08.2012 12:45
    realnost
    Ne vredi Aleksandara,.., ne vredi.
  • Mlada Novosadjanka

    31.07.2012 09:22
    Pa ako ovo nije pretnja i za rekaciju istih ti pominjanih ograna onda ne znam sta je
    Sa sve Cankom koji je jos pre izbora svirao ratnu pesmu... Bobme bacala....
    Milsite o tome!

    P.S. Daciceva policija da brani jerkovkinu futelu.. :)
  • 31.07.2012 08:31
    @Sale Novosadjanin - treba izaci
    Treba Sale,potpuno se slažem, ali malo je tu Vojvođana a još manje Novosađana. Nema ko .
  • NikolaNS

    30.07.2012 18:42
    Zaista
    Ako zaista misli da brani izbornu volju građana, ondak bi dotična g-đica prvo trebala da podnese ostavku, jer broj glasova koji su dobili, nisu u srazmeri sa poslovima i funkcijama koje obavljaju i poseduju. A svako sa svojim mandatima može da rade šta želi, baš kao što to radi i LS(d)V.
    PS A što mi drago da puknu. Pa nema veze što ni ovi nisu ništa bolji od njih. Uteha je da ne mogu da budu gori.
  • Jelena odgovara onoj neobavest

    30.07.2012 17:13
    Prosetaj malo...
    Prvo nauci da citas, a pre nego sdto optuzis coveka kao sto je Zivko, idi u petak u skupstinu grada i popricaj s njim... Koliko znam on NE PODRZAVA nikoga... i nadam se da ce na sledecim izborima NOPO iamti barem 10puta vise odbornika jer Zivko nije pogazio nista... sto je obecao...
  • Zene

    30.07.2012 16:13
    U Politici

    Aleksandra Jerko vs. Modelsica Nevena http://www.blic.rs/Vesti/Politika/335578/Modelsica-Nevena-dobila-poslanicki-mandat Zabava u skupstini :)

  • Srbi u Vojvodini

    30.07.2012 16:09
    Avangarda

    Uvek pre Beograda smenjujemo vlast, a kasnije to uradi i Beograd!
  • kako da ne

    30.07.2012 14:47
    Neki su ovde pobrkali babe i žabe ili tendeciozno pišu vapaje za ligašima i demokratama, kao tobož nekim borcima za boljitak Vojvodine. Nismo vesla sisali, razlikujemo maliciozno od dobronamernog.

    Ne postoje u aktuelnoj gradskoj vlasti kojoj preti smena nikakve stranke koje se zalažu za autonomiju vojvodine. LSV je bila u koaliciji sa SPS, sa SPO, sa njihovom Majom, isto važi za DS.

    Za Vojvodinu se treba boriti, da, ali bez ikog od ovih likova iz vlasti ili opozicije, jer sve finansira Beograd i svima gazde sede u Beogradu. LSV nije izuzetak, naprotiv, LSV je čedo službe koja 20 godina sabotira osamostaljenje Vojvodine.

    Nama Vojvođanima je potpuno isto ko će od Beogradskih poslušnika biti na vlasti u NS, čak šta više, još je i bolje da to budu ovi zaprani četnici, jer će to samo podići bunt Vojvođana protiv okupatorske vlasti.
  • Novosadjanin

    30.07.2012 13:56
    Naravno da cemo braniti
    Pa gradjani su se izjasnili i sve je reseno to sto bagra iz SNS pokusava je uzaludan pokusaj pravljenja vecine u NS NOVOSADJANI su glasali 6 maja SVI ZNAMO KAKO I ZA KOGA
  • Евгењије

    30.07.2012 12:03
    Само прпошно
    Европске науке су мајка.
  • 30.07.2012 11:47
    Pakovanje lagano ajmo
    Svi znamo ko ce formirati vecinu nisu nam potrebne informacije ni od jerkov ni od dacica ni od laze bakamaza sve je to pisi propalo pa i Zivko iz nop-a
  • Jelena

    30.07.2012 10:48
    Molim "Živka" da više ne kuka
    I bez Živka (NOPO), koji podržavaju pljačku LSV-a i DS-a u Novom Sadu postoji većina za ruđenje sadašnje nenarodne vlasti u Novom Sadu!

    NOPO je završio sa svojom političkom karijerom već na narednim izborima.
    Očigledno je da se ta grupacija ljudi stavila u službu bivšeg kriminalnog režima i da pokušava da čini sve da iste održi na vlasti.

    Videćete kako će ih narod kazniti kada sazna šta je DS i LSV radio prethodnih godina u Srbiji, Vojvodini, Bačkoj i Novom Sadu!
    Zgadiće im se svaki postupal NOPO-a u našem Gradu i onog jednog "zalutalog" u parlamentu Republike Srbije.
  • Sremcina

    30.07.2012 09:14
    Vod
    Ligasi ajde da vas vidim da barem jednom imate muda i da ste dosledni svojih obecanja.

    Cik da vas vidim kako pravite revoluciju zarad naroda kao jedna ozbiljna politicka stranka umesto da se krljate za odbornicke fotelje sa ostalim politickim propalitetima.

    Ajde da vas vidim kako cete se boriti za Vojvodini i njene gradjane.

    Dosta olajavanja, predjite s reci na dela!
  • Squirrel

    30.07.2012 09:01
    Gospodjice Jerkov, upravo bez vasih koalicionih partnera nema vecine u novoj gradskoj vlasti. Zasto ste ih primali u koaliciju? Da bi presli cenzus i nudili svoja tri odbornika kao prostitutka svoje telo? Ma, hajte molim vas, kao niste znali ko je SPO i na sta su sve spremni. Kao niste znali da su se dogovarali sa drugim strankama jos pre izbora. Smesni ste. Ili ste toliko bili sigurni u sebe? Eto sta se desi kada ucenik prestigne ucitelja.
  • Гласови

    30.07.2012 08:40
    Кур&а је народ
    Госпођице Јерков, прихватите реалност - у градској скупштини постоји нова већина.
  • Femen

    30.07.2012 08:24
    Golim Grudima!
    Draga Aleksandra, ne pozivajte na nasilje dosta ga je bilo.
    Ugledajte se na ukrajinski pokret Femen, devojke koje se golim grudima bore protiv nepravde.
  • Radjoko

    30.07.2012 07:32
    Ko se Mača lati ,od mača i gine (krađe)
    I šta sad narod obezglavljen,otpušten s'posla,para nema deca traže ,zimnica treba da se meće,škola za mesec dana ,poskupljuje grejanje ,prevoz ,voda ,vazduh ,taksarina drumarina i koga da žalim koga da podržim.Svoje ste pokazali Ljigaši narod upropastili ,domaćione izvređali ,grad u Exit pretvorili(sodoma i gomora) Čanku Ljigašu (korovu) Nenadu krađu izbornu dozvolili (još samo vodovod da kupi),droge u Novom Sadu nikad više bilo nije ,sačekuše sa automatima u grad je vratio(usred bela dana pucnjava,po kafićima) ,i to da branim i to da podržim i za tim da kukam ,marš bagro daleko vam lepa kuća.
  • 30.07.2012 06:58
    Zrenjaninac
    Ljigaši su u Zrenjaninu postali prošlost. Bogu hvala, jer do sada nisu ništa pametno uradili osim što su preko reda zapošljavali svoje istaknute kadrove.
  • 30.07.2012 06:55
    Slazem se. Neka clanovi Lige i glasaci Lige koji sticajem okolnosti primaju platu u Vodovodu ne pokusavaju da blokiraju grad i da ucenjuju novosadjane... Bjelajac ide u proslost i svi vi koji ste bili uz njega. Za pljacke u Vodovodu ce mnogi morati da odgovaraju. Za progon predsednika sindikata M.Kotura koji se borio protiv pljacke i privatizacije Vodovoda i zbog toga dobio otkaz i pravljenje "direktorskog" sindikata ce mnogi morati da budu pozvani na odgovornost!!! Ispumpali ste milione evra iz Vodovoda i na taj nacin pokrali novosadjane! Jednostavno za taj kriminal mora neko da odgovara!!! I odgovarace...
  • 30.07.2012 06:54
    Sinoć je na TV b92 bio stari dobri film-Povratak Betmena. Priča aktuelna trenutno(i ne samo trenutno) i kod nas. Ko je gledao znaće o čemu govorim. Poenta je da moćni i bogati ostaju u senci, a da na vlast postavljaju ljude iz podzemlja i preko njih povlače konce (u filmu je to još drastičnije prikazano-ljude iz kanalizacije).
    Pitanje je samo-da li ćemo mi i dalje pristati da budemo programirani pingvini?
  • 30.07.2012 05:22
    Podsećanja radi do sada su vladali žuti i čanak.
    U Novom Sadu su zatvorene sve proizvodne fabrike, sada se zatvara i novosadska mlekara a neobus je gotov, dok se u Indjiji se otvaraju proizvodne fabrike. Nama treba zaposlenja a ne samo banke i "prodavnice". U ovom trenutku samo ekonomija je važna i preživeti sledećih par godina. Imali ste šansu i uprskali.
  • Rotkvarijanac

    30.07.2012 04:46
    Svako, apsolutno svako ko ovaj put pokusa da kamionima i radnim masinama u vlasnistvu grada da blokira rad Skupstine u periodu dana u kome treba da obavlja posao za koji je placen, neka slobodno potrazi bolje radno mesto. Posebno neka to shvate "radnici" iz Vodovoda....To sto su vas Liga i Bjelajac zaposlili, ne daje vam pravo da nas maltretirate kao sto u preduzecu maltretirate zaposlene koji nisu deo vaseg politickog miljea. Madam se da ce i tome za par dana doci kraj. Ovo se iskreno nadaju radnici Vodovoda koji u ovoj firmi zaista rade po 15 i 20 godina i koji nikada nisu dozivljavali to sto su doziveli u zadnjih 4 godine. Zaposleno je 220 nepotrebnih radnika cija je jedina zasluga sto su clanovi ili glasaci Lige... A sto se tek tice ispumpavanja novca, e za to ce neko morati vuci bukagije....
  • Aleksandra Jerkov

    30.07.2012 04:25
    Magistar evropskih nauka

    Studije evropskih integracija, o kakvo prodavanje magle ...

    http://istinomer.rs/akter/aleksandra-jerkov/
  • Nezavisni

    29.07.2012 23:04
    Vojvodjan
    Pozovite na ulicu. Izacicemo, ne toliko radi Lige i Pavlicica - vec da resimo vec jednom tu stvar sa Srbijom do kraja...
  • neobični autonomaš

    29.07.2012 22:54
    odbrana
    Izgleda da je na redu odbrana funkcija,e ne odbrana volje birača. A koliko imaš funkcija g-đice Jerkov?
  • 29.07.2012 22:49
    m
    Ova Jerkov sedi na pet stolica i dobija brdo love za ništa i još se buni
  • NS

    29.07.2012 21:12
    Jerkovki ne veruje

    Gospodjice Jerko skoro niko u srpskoj Atini vam na miting nece doci, a i svaki miting prouzrokuje kontramiting. Razmislite i o tome!
  • departizan

    29.07.2012 21:11
    čemu izbori
    Dojučerašnji "krvni" neprijatelji se udružili (Aca i Mlađa) a sve zbog interesa Srbije. Ma neće biti. Treba uzeti još ovo malo para što osiromašeni narod skrpio. Samo morate požuriti jer su nas svi prethodni dežurni departizovani drugovi i gospoda doveli do ruba ambisa. A koga ćete onda drugovi gospodo šišati? To za vas sada i nije bitno jer kratkovidost je bolest koja se naglo pogoršava dolaskom na vlast. Zato glasanje never (bez onog never say never). Laku noć Srbijo!
  • Srbin iz Vojvodine

    29.07.2012 21:05
    Dzaba je Djole svirao ...

    Dzaba vam novci moji sinovci, dzaba vam bilo dobre volje
    I pogledi cvrsti i lepljivi prsti, ja ipak varam malo bolje
    E, pa da...
    A karta je kurva, izvin'te me sto psujem
    Jer ja samo pricam onako kako cujem
    I ako su lagali mene i ja lazem vas

    ...

  • Srbin iz Vojvodine

    29.07.2012 21:00
    Ljiga je kupovala glasove

    pa joj se vraca milo za drago!

    Ima nas vise koji jedva cekamo smenu zutih i ljige ...
  • 29.07.2012 20:24
    NJU TREBA DA JE SRAMOTA

    mlada gospodjica ima jako malu platu , malo joj je da bude poslanica i vuce tamo oko 150 000 dinara mesecno , pa bi jos jednu funkciju sa isto toliko kesha .... GREH BI BIO DA ONA PREDSEDAVA SKUPSTINOM NOVOG SADA, A DEMOKRATA DA UPRVLJA GRADOM , KOJE SE OSVEDOCENo DOKAZAO DA NEPA POJMA DA VODI GRAD, sem sto je KUM JEDNOG COVEKA , kojem nabija rogove svaki put cim zine ! Naravno Pajtic dr Bojanu! On sam je trebao da ga ukloni kao tumor odavno!

    drugo ZAHTEVI I JADNA PREDSTAVA LIGASA I DEMOKRATA SAMO GOVORE DA SU JADNI i NEMOCNI , DA NE MISLE O VOLJI GRADAJANA jer je volja gradjana takva da moze da bude i bez njih.To je problem , jer su se dogovorili oko podele plena a asda toga nece biti .
    Nije ugrozeno nikakavo pravo i volja gradjana , naprotiv postoji druga REALNOST i DRUGA VLAST. DS I LIGA NAPOLJE , niste nista uradili za grad , UNAZADILI STE GA! ENDE.
  • 29.07.2012 19:57
    Milutinac
    Poštovani komentatori, da li znate čiji je večiti-nezamenjivi predsednik stranke poručio odbornicima "da će, bukvalno, lomiti noge ako neko bude prešao u drugu odborničku grupu"? Da li je to demokratija ili svi moraju da misle kao "VELIKI VOĐA"? Osim toga, bilo bi super da se ispita ko je plaćao glasačima da glasaju za LSV!!! Inače, ja kao autohtoni Vojvođanin-Bačvanin nikada neću podržati LSV zbog svih stvari koje rade!
  • 29.07.2012 19:22
    cuvar
    Secamo se mi jako dobro 90 tih! Ne sme se dozvoliti da fasizam zavlada Novim Sadom.Jerkov je potpuno u pravu ,nije vecina glasala da SNS i njima slicni vladaju .... Organizovati mitinge i ,ako treba referendum ,pa da vidimo...
  • :))))

    29.07.2012 19:22
    Igrala je samo jedno leto,
    a ja bejah isuviše lud da verujem
    da je dan noć i noć da je dan.

    Došla je jednog juna
    sa zelenilom i suncem u kosi,
    dao sam joj sve.
    Pružao sam ruke
    kao more talase prema nebu
    koje nikad dohvatiti neće.

    Nemirno joj telo beše,
    zaronivši u okean žudnje
    njen cvet drugi ubraše.
    Letela je s mesta na mesto,
    sve tiše i tiše,
    predala se gospodaru pohote i bluda,
    druge pčele njen med okusiše.

    Oči moje su je motrile,
    žudele da je se napiju,
    postao sam zarobljenik.
    Čula mi je opila,
    a u potocima mojih suza
    bludne noći je prala.
    Otišla je jednog septembra
    sa lišcem i kišom u kosi,
    odnela je sve.

    Igrala je samo jedno leto,
    a ja bejah isuviše lud da verujem
    da je dan noć i noć da je dan.
  • Аутономашица

    29.07.2012 19:12
    Сви за Војводину!
    Доста нам је Београд одлучивао о свему. Становници Војводине, време је да идемо у револуцију! Да кренемо напред, не да нас газе, све што стварамо Београд једе! Помозимо међусобно једни другима, не дозволимо да нам Београд суди!
  • 29.07.2012 19:01
    A ko da brani?
    Nema takvih više.
    Nema naivnih.
  • Živko

    29.07.2012 18:49
    Nijedan od ponuđenih odgovora
    Prenose vest koju je objavio tanjug, koja nije tačna. Slao sam demante B92, presu, blicu. Moraću da napišem javno saopštenje i svima ga proslediti. Već sam jednom demantovao na 021, moraću opet.
  • 29.07.2012 18:36
    Gosp. Jerkov i gosp. Pavlicicu, u zivotu se sve vraca. Otimanje odbornika i dr... Setite se kupovine odbornika Nove Srbije, kupovine 2 odbornika DSS, nekoliko odbornika G17 i Maje Gojkovic...Jednostavno su ljudi videli vas i eto...Sta u stvari fali da budete opozicija?Novi Sad bi to najvise voleo...
  • Orestije

    29.07.2012 18:36
    nemojte nas više braniti
    Braničete svoje fotelje a grašani (oni normalni) vas preziru iz dna duše.
    Dakle samo vi nastavite sa prepucavanjima a građane ostavite na miru jer vas se oni gade.
  • Vojvodjan

    29.07.2012 18:24
    V
    pitajmo BG, kao sto smo svojevremeno pitali Bec, koliko da platimo da nas ostavi na miru? Ili dosledno promena vlasti i u BG, ili manite Novi Sad. Dosta je jednom u zadjnih 10 godina zrtvovan NS kako se u BG nedajboze ne bi menjala vlast
  • Osmi sekretar SKOJA

    29.07.2012 18:19
    Odbrana i poslednji dani
    Branicemo i sva javna preduzeca koja smo osvojili.Gade mi se i napadaci i branitelji
  • Del Boy

    29.07.2012 18:09
    Šta Vam rekoh...
    Zloba-dačić "Sledi smena vlasti u NS i Palanci" izvor B92.

    Lepo Vam kazah, ali Vi i dalje ne čujete ni ne slušate.
  • pera

    29.07.2012 17:56
    Ha ha
    Bem ti amneziju!
  • Duško

    29.07.2012 17:53
    Pa sve je volja ovaka ili onaka ,
    Ajde da vas vidimo ,majke ti ,uzmite pištaljke i šerpe bagro Ljigaška ,neopevana ,samo uzeće i drugi ,šta onda radite pozivate na šta , a Čanak mešina debela gleda i huška narod ,samo da bi zaštitila svoje du.e,sve je volja naroda je glasao imali ste prilike i gotovo ,krađa vam nije pomogla
  • socijalista

    29.07.2012 17:32
    Većina je većina
    Vi što ste upravljali Novim Sadom prošle 4 godine, jako dobro znate i sami da apsolutno ništa niste uradili osim keja i bulevara, a to gospodo nije dovoljno da vladate još 4 godine.
    Uništili ste sva JKP po Novom Sadu, potrošili ste na kampanju sva sredstva iz istih.
    Muljali ste na sve moguće načine, zapošljavali svoje nepismene kadrove da se šetkaju po JKP i nerade ništa, a pojedini su samo na platnom spisku i ne dolaze na posao.Ima toga još...ali to ćemo negde drugde da kažemo...
  • Marko88

    29.07.2012 17:27
    Dosta ovde ima malicioznih i neinformisanih .Prvo nema prebega odbornika jer koalicija oko SNS ima vecinu i bez DS ,LSV i SRS . Koalicija SNS+SPS+DSS+Dveri+''Svi za NS'' ima 41 a mozda im se jos prikljuci i NOPO .
    Prethodna vlast je donela takve propise da je poslanik vlasnik mandata racunajuci da je to povoljnije za DS jer je upravo DS umesno koristila prebeg posanika pa samo u Leskovcu su uzeli 4 poslanika iz URS-a.Kada vec prica o kupovini odbornika zasto ne kaze koliko je odbornika g17+ i NP Maje Gojkovic preslo u DS u prethodnom sazivu pod sumnjivim okolnostima?
    Sada se moze desiti da se novoj vecini prikljuce i neki iz porazenih stranki ali ponavljam vecina postoji i bez prebega a ako se i koji desi , vi iz DS najmanje imate prava da se pozivate na to jer ste i sami radili isto uz to vi ste i zasluzni za takve propise .
  • vidoviti mita

    29.07.2012 17:19
    za socijalistuNS i druge
    Ovde toliko kontradiktornih komentara da mi se cini da se ovde javljaju samo politicki aktivisti i to zbog nekih licnih interesa.. Vise mi nije jasno svi se sada otimaju za odbornike spo-rdp ili ih pljuju u zavisnosti na kojoj su strani i to sve za samo mesec dana.Drugi pricaju o izbornoj volji , pa zar izborna volja nije i kad druga strana ima 40 i vise odbornika, a tek ce biti iznenađenje koliko će prebega biti za par dana i to iz trenutno vladajuće strane. Cinjenica da Romi trebaju svakome, a i oni su valjda stanovnici ovog Novog Sada, sramota je da male Rome ne primaju u našem gradu u Mek..
  • Mirjana

    29.07.2012 17:10
    vlast ili ?
    Jos se nije snasla u novoj radnoj ulozi a vec preti silom-policijom i ostalim instrumentima sile.Kanda se vama mlada damo jako dopala kozna fotlja,crna Skoda za grad i druge boje za Beograd.Nije dobro u demokratskoj zemlji, trenutnu fukciju shvatiti kao trajnu radnju.
  • Славољуб

    29.07.2012 16:58
    Прекините да лажете!
    Зашто опет пишете да је НОПО у већини, а већ сте једном објављивали деманти? Зашто толико лажете људе? Ово стварно нема смисла! Треба да вас је срамота.
  • Дон Карло

    29.07.2012 16:45
    Млада госпођице!
    Некада су партизани ишли "голим грудима на окупаторске пушке". Ако на тај начин будете бранили народну вољу, бићу у близини. Мислим да ваше груди то заслужују!
  • hehe

    29.07.2012 16:35
    Pa da..
    ..izborna volja građana je izgleda baš Miloš Vučević..
  • Arsenije

    29.07.2012 16:29
    ozbiljno shvatila ulogu !
    Mlada dama je vrlo ozbiljno shvatila svoju ulogu u republickom parlamentu,napada poziciju iz sve snage a neshvata da ju je Liga smo poturila ,jer po Cankovom nastupu se da zakljuciti, kako se u ovim trenutcima veoma perfidno dozira prema poziciji, sutra ce vec biti u talu sa njima a ona odbacena kao krpa.
  • Gradjanin

    29.07.2012 16:24
    zamena teza
    Koliko citam niko nece da vam oduzima glasove, vec vasi koalicioni partneri sada hoce drugacije okruzenje, a ne vise sa vama da dele vlast,pa se svim tim navedenim organima zalite na njih tj.svoje.A sto se vas gospodjice tice ,Vi se pristojno ne javljate ni nama vasim komsijama, kako onda da znamo sta nam dobro ili lose mislite.
  • Dzela

    29.07.2012 16:22
    Umesto Zivka, NOPO
    Ovo je ocigledna greska, Zivko je vise puta ponovio, a tako misle i svi "obicni" ljudi koji su se nasli na listi NOPO-a, da ce podrzati samo NOVE izbore u Novom Sadu, jer su, zbog kupovine glasova i ostalih marifetluka prethodni sve samo ne LEGITIMNI a ponajmanje da odrazavaju izbornu volju gradjana...
  • Takimaki

    29.07.2012 15:59
    Bravo Novi Sad se opametio
    Gospodjice Jerkov pa sta ste vi radili pre 4 godine. Sve se vraca sve se placa samo sto vas nerad i pljacku placamo mi gradjani Novo Sada. Dace Bog da vam vidimo ledja. U vlasti ste bili 4 godine pa niste pitali "Di su nasi novci". Kad gle cuda cim vam vlast klizi iz ruke eto vasih pitanja. Samo da znate gradjani su stariji 4 godine a uz to i pametnije i zato CISTITE se.
  • 29.07.2012 15:27
    Veverica
    Al vas dobro predjose ovi spo-ovci. Ako niste odbranili ni koaliciju sa njima kako cete tek nasu volju, a nasa volja je bila da i vama i njima vidimo ledja.
  • 29.07.2012 14:29
    Odbrana i posledni .......
    Brani onoliko koliko imas i nista tudje ALO ALO ZENSKA GLAVO. Sve ciju volju branis pozovi na kafu i TOCKA !
  • Marko

    29.07.2012 13:44
    - konacno pad LSV
    Kako cete braniti? Zalicete se ministru policije? Ha, ha, ha...

    http://www.blic.rs/Vesti/Politika/335475/Dacic-Sledece-nedelje-o-sefu-BIA-i-promeni-vlasti-u-Novom-Sadu
  • Za Moj NOVI SAD!

    29.07.2012 13:44
    Napolje
    DOSTA je ovog partijaskog zutila i ljigasa kojima su sve ove godine dzepovi puni, a nama gradjanima sve tanji. Ma, sto ne budete posteni i kazete ovom narodu, borimo se za fotelje i funkcije, a vas ko.. Pitam ja Vas, di su moji novci, a? Vas bi trebalo u Hag, da sedite na klupici sa optuzbom za udruzeni zlocinacki poduhvat visegodisnje pljacke gradjana Novog Sada, uz obavezno oduzimanje imovine.
  • Man Not Machine

    29.07.2012 13:15
    Foteljasi
    Danas je nedelja i nema komentara koji podrzavaju gospodjicu iz LSV. Komentari su realni, nema ni SNS clanova. Pa ipak, lepo se vidi da su LSV i DS realno ostali bez ikakve podrske normalnih Vojvodjana. Neka se razmisle zasto, posto mi to svi znamo. Sutra ce krenuti suprotni komentari kada njihovi clanovi zasednu na fiktivna radna mesta sve sladeci se platama tj. Nasim novcima.
  • Ђуро

    29.07.2012 13:14
    @Sale novosadjanin - treba izaci
    Треба се обратити чика доктору, Сале. И то што пре.
    Теби није добро.
    Можда је од ове врућине, али ипак ти то провери.
  • nss

    29.07.2012 13:10
    @sale "novosadjanin"/sarajlija-gen. kod
    Dobri komsija,
    demokratija ne poznaje "genetski kod".

    -U demokratskom drustvu svi gradjani
    su ravnopravni,svima je krv iste boje.

    Boja koze,verska ,politicka,kulturna ,
    istorijska i druga razlicitost prelazi u
    toleranciju.

    Izgleda da bi Vama mogli da se pripisu ona
    dva Vasa masna slova koje spocitavate drugima.

    Zbog Vasih "stavova" koje prosipate ovde ta dva masna slova Vam i prilice kao skracenica Vaseg "partizanskog namena".

  • мики

    29.07.2012 13:00
    Браниш ти госпојице своју фотељу, брига тебе за вољу народа! Лицемери и ти и твој председник странке! Као залажете се за Војводину а ногице вам вире из београдских дупета...
  • 29.07.2012 12:54
    Da se ne lazemo...
    Branicete vi vase fotelje, kako i uvek do sada a ne volju gradjana. Sve gori od gorega.
  • tacka

    29.07.2012 12:53
    volja gradjana
    Draga gospodjice - ako sakupe vecinu za promenu vlasti znaci da imaju vecinsku podrsku gradjana - jedino ako vasi mandati nisu zlatni pa se racunaju duplo.

    Trebalo bi potom da raspisu nove izbore pa biste tek tada videli kakvu podrsku novosadjana imate.
  • 29.07.2012 12:09
    Evo trcimo
    Ako imate vecinu u cemu je onda problem? Kada ovoliko zapomaze ne bih rekao da su sigurni u tu vecinu. Ako ste tako jaka stranka zasto niste nastupili samostalno na izborima u Novom Sadu? Vi iz Lige ste prekrsili sve sopstvene norme i pravila ulaskom u koaliciju sa SPS-om. Istim onim SPS-om koji kudite, najblaze receno, vec 20 godina, ali kad vam treba za vlast onda je dobar. Zanimljivo je da 2008. godine niste dovodili u pitanje "izbornu volju gradjana". Kako tada rece Boris Tadic: "Logicno je da se odnos vlasti preslika sa republickog na lokalni nivo".
    Sad, kad je potencijalno stvorena nova vecina i kad SPS nece sa vama, vi magistre evropskih nauka pozivate policiju, tuzilastvo i ostalo?! A da li je policija reagovala kada je Canak vozio motorne sanke kroz centar Novog Sada? Ko ima vecinu pravi vlast, to je demokratija, a vecinu odredjuje prosta matematika. Naravno poraz boli ma u kom obliku on bio.
    A sto se gospodje tice, ima diplomu, nek trazi posao u struci. Nije se u fotelji rodila.
  • No NAME

    29.07.2012 11:57
    Ceo svet....
    ....ide napred a mi? 20 godina je proslo, malo smo se pomerili, bar sam tako mislila, a ono ustvari u glavama su ljudi ostali isti. Kad malo bolje razmislim,narod u Srbiji i nije nista vise zasluzio osim hleba i vode a mislim i da mu je to luksuz. Zao mi je onih 10% koji ispastaju zbog ostalih. I zato ljudi uzivajte sada dok imate jos nesto da pojedete ipopijete, jer sledi mnogo mnogo mnogo gori period od 90 -tih... I nastavite da se prepucavate na prazno jer ionako nista nemate u svojim mizernim zivotima.....
  • Podbarac

    29.07.2012 11:57
    Ma kakva to crna volja građana !?
    Glasalo je nešto preko 60% upisanih u biračke spiskove. Svi mi normalni verujemo da su ti spiskovi "blago" naduvani, a mož' biti i kvarni. Obaška su tu i te navodne kupovine glasova...
    Elem, i tako gledano, za koaliciju oko LSV je glasao svaki 10. novosađanin, kao i za koaliciju oko DS.
    Da je zapravo po volji građana, a ne matematike, ni LSV, ni DS, a kamoli Rodni više ne bi videli fotelja... Da je i po volji samo njihovih glasača, da li bi bilo koalicije sa SPS-om?
    Kaže narod: "Ne laje kera sela radi, nego sebe radi!" A obaška, što neko može i da zaglavi robiju...
  • Miki

    29.07.2012 11:56
    Grbavljenje
    Pa LSV i DS su pokrali izbore u NS a ne neko drugi.To zna ceo Novi Sad.I sad gospodjica soli pamet drugom i pravi se luda.Problem je u tome što to zna i policija a ćuti.
  • merima

    29.07.2012 11:55
    a znaci tako
    Sada RDP podrzava vlast i nije sramota to reci jer vam od njih sve zavisi, a samo pre dve nedelje ste pricalli drugo. E moja gospodjice.....
  • anonimus

    29.07.2012 11:49
    podržavam odbranu, ali nas
    Da odbrana, ali nas birača.Pa nije valjda da se ne zna za sve marifetluke prilikom prošlih izbora.Pa zato apelujem na g. Jerkov da vidi šta ima prijavljeno policiji u vezi sa prethhodnim izborima pa da nas obavesti.Predlažem da krene od famoznih olovaka sa brojem dva na njima i ko ih je delio - pa nije valjda da je neko samo zbog olovke glasao za LSV!Pa neki kmbiji koji su dovozili birače koji ne znaju ni gde im je mesna zajednica!Pa prekidi glasanja na pojedinim biračkim mestima, pa Bukovac, pa Stepanovićevo ...
  • Mimont

    29.07.2012 11:42
    Principijelnosti nema ni u strankama, stranke nisu verne same sebi, biracima i principima pa kako onda da poslanici budu principijelni? Stranke su interesne grupacije i svi znamo zasto se prelazi iz jedne u drugu partiju, ali stranke ne razmisljaju da ce jedanput biti u opoziciji i da im onda nece prijati transferi. Setimo se skorasnjeg transfera nekolicine istaknutih clanova i gradskih funkcionera Narodne partije u DS. Tada je DS smatrao da je to krajnje normalna stvar, a preletaci su zadrzali funkcije u JP i stekli zavidne pozicije unutar DS-a. S druge strane, istinski clanovi DS-a su zbog ovog ispali magarci.
    Zakljucak: Lider stranke mora dobro proceniti kadrove, proveriti njihovu istoriju (ovako imate bivse JUL-ovce na vaznim gradskim funkcijama), podobnost, strucnost (ne samo onu iz biografije koja je nakicena/izmisljena).
  • 29.07.2012 11:36
    @sale novosadjanin
    Svasta, pa nije ovo komunizam pa da nekom oduzimas-nacionalizujes imovinu! Hoces u EU, a stavovi radikalski. I kada cete konacno shvatiti da je doba kapitalizma i da se demokratija prilagodjava zakonima kapitalizma, ne obrnuto?
  • 29.07.2012 11:32
    lala
    Izgleda sa Canku pocinje da se vraca pamcenje posle gugogodisnje amnezije. Sada posto gubu fotelje pocinje da se seca onoga "di su nasi novci" a kad opet sedne u fotrlju naprasno ce zaboraviti na to.
  • 29.07.2012 11:30
    lala
    Vi ste birali ljude koje ste stavili na listu za odbornike, sta hocete da kazeta da ste izabrali u prve redove kao najkvalitetine one koji su podkupljivi - koji su preletaci(vazi za sve stranke)!? Ko je za to kriv?
    Revolucija protiv svih politickih partija!!!
  • Voja

    29.07.2012 11:20
    Demagogija
    Branicete vi vas dzep i vase interese a ne izbornu volju , da li je izborna volja biraca Lige da budu u koaliciji sa SPS ? Pa antagonizam je najveci bas izmedju biraca te dve stranke .
    Vasa koalicija ima 30 mandata i nemate vecinu kada izadje SPS .Ukoliko opet pokusavate da blokirate grad cisternama i kamionima kako bi na silu ostali na vlasti, onda treba organizovati proteste protiv vas tj LSV .
  • sale novosadjanin

    29.07.2012 11:04
    @nSS
    ti mora da si sa izborne liste dveri ili vasih 1389 ?
    zar ne ?
    ps-knjige u sake i pronadji sta je genetski kod !
  • Novosađanka

    29.07.2012 11:02
    kupovina nego šta
    Činjenica da se u gradu na sve strane šire vesti o kupovini odbornika i tu sed vrte razne cifre naravno u evrima, a zna se dobro gde ima dima tu ima i vatre. U javnim nastupima čelnika SNS reč kupovina jasno provejava samo nije jasno kako kako mogu da pričaju o nekom boljitku kad ih nismo zaboravili kakvi su bili pre četiri godine svi znamo da nam je Mirović uneo behaton u sve ulice a poznata je i njegova uloga oko famozne stanice u slepom crevu grada i ako se on pravi kao da sa tim nema veze a debelo je vodio taj posao.Na veliko se priča da je URS bacio oko na tzv. Romsku partiju za koju se neki hvale da su glasali za 2000 dinara. Najveći krivaci za stvaranje ove partije i NOP-a državna institucija koja je dozvolila registraciju i izvrgavanje ruglu jednog pozitivnog zakona o formiranju partija manjinskih zajednica.Sad imamo jedan visoko nemoralni čin gde su ljudi sumnjivog morala stavili građane sa iskrenim namerama u jedan sraman položaj. Ti ljudi su tražili podršku građana a nisu je dobili za trgovinu svojim mandatima, čime ostvaruju isključivo lično bogaćenje.
  • GoxyNS

    29.07.2012 10:51
    Vreme je...
    Treba razjuriti ovu DS i LSV bagru, dosta je bilo pljačke, vreme je da odgovaraju za sva svoja (ne)dela!

    Neka sudovi, tužilaštva i policija počnu već jednom da rade svoj posao.
    Bilo je dosta političke tiranije i komunističko-fašističkih metoda odnosa prema građanima Novog Sada.
  • Persida

    29.07.2012 10:48
    Oj drugovi jel' vam žao, jel' vam žao...
    Odbornici su vlasnici mandata, a za to se zalagala LSV i DS, pa ajde' zakaži hrabra gospojice iz LSV-a sednicu Skupštine Grada, ...ako smeš?

    Volja građana je da je zastupaju odbornici (zato su i vlasnici mandata), a ne da slepo slušaju nekakve stranke.

    Vreme je za smenu i čišćenje političkog šljama sa ulica Novog Sada!
  • Calc

    29.07.2012 10:48
    Neka lepo vrate većinski sistem za izbor odbornika, a i direktan izbor gradonačelnika. Kandidatima da uvedu obavezu da imaju prebivalište na teritoriji svoje izborne jedinice. Takođe, da se omogući da u svakom trenutku građani jedne izborne jedinice mogu da sprovedu referendum o smeni odbornika koji ih zastupa, pa da vidimo da li će biti "preletača". Tako će odbornici direktno odgovarati samo biračima iz svoje izborne jedinice i zastupati njihove interese.
  • 29.07.2012 10:41
    Zbogom LSV
    Pa Lsv nikada nista nije uradila za Novi Sad,Canak zna samo nda provocira i kritikuje a nezna nista da uradi jer je on u politici iz Hobija.
  • Glasac

    29.07.2012 10:39
    Licemerje
    I to sve kaze A Jerkov predsednica skupstine grada, narodni poslanik, clan skupstinski odbora... nastavite niz. I ja bi se bunio da mi neko hoce uzeti jednu ili vise plata
  • Biljana

    29.07.2012 10:30
    Aleksandra, ne brini"
    Kao što je i pre četiri godine poštovana bolja gradjana na isti način će to i sada biti učinjeno, tako da nema potrebe za brigu, osim ako se ne radi o ličnoj brizi za fotelju pošto, sva je prilika, neće biti fotelje!
  • 29.07.2012 10:29
    Znaci da 31 osoba, zeli da nadvlada 47 osoba izabranih voljom gradjana

    navikla bgd vlast da manjina NE POSTUJE vecinu,

    neka tako odrade u Srbiji, ali u Vojvodini i vojvodjanskim gradovima, selima NE MOZE
  • Liman

    29.07.2012 10:29
    Ne brani ona izbornu volje, nego fotelje u koje su
    Neće ona da brani izbornu volju Novosađana, Vojvođana, bla, bla... nego fotelje koje su već podelili, nove partijske drugove koje su pozapošljavali i sl. A naivčinama mažu oči kako se oni ubiše za Vojvodinu i sutra će njih, kao ovce, izvoditi na ulice da se bore protiv "zlih centralista", a ustvari će na ulici braniti pravo nestručnoj i nesposobnoj LSV da ima vodeće ljude u javnim preduzećima koji će uništavati i pljačkati sve što se uništiti i opljačkati može u Novom Sadu.
  • nss

    29.07.2012 10:28
    @sale novosadjanin-treba izaci...
    Dosta nam je vise tih "inozemnih" politicara
    (seselj,vuk,tadic,djindjic...), pa i Vas komsija Sale.

    Idite Vi lepo u Vase rodno Sarajevo pa tamo prosipajte te parole.

    Lako je tudjim ....em gloginje mlatiti.
  • зики

    29.07.2012 10:18
    бранићемо изборну вољу
    стварну или купљену?
  • jana

    29.07.2012 10:17
    @Anonimus - za Zivka NOPO
    A ti veruješ baš sve što se napiše??? Mani se ti Živka, on se za sad drži. Nego kako objašnjavaš to da su naveli "uz podršku SPO", a ovi im dadođe najinteresnatnije gradsko preduzeće ZIG?Da li je u pitanju novinarski previd???Ili nešto drugo,a?
  • sale novosadjanin

    29.07.2012 10:15
    treba izaci
    ispred skupstine vojvodine,skupstine grada,blokirati sve prilaze iz srbije,obustaviti odlevanje nasih para u bgd,proglasiti referendum,pozvati medjunarodnu zajednicu,proterati sve banke,izvrsiti nacionalizaciju vojvodjanske prodate imovine,napraviti reviziju svih izdatih dozvola boravka od 1988.......
  • Socijalista NS

    29.07.2012 10:08
    Demokratija
    Ko god uđe u koaliciju i omogući sumnjivoj družini koja je na dan izbora kupovala glasove siromašnih roma za 2000 dinara, da uđe u gradsku vlast i ostvari uticaj na raspodelu budžetskih sredstava, završiće političku karijeru. Možda ćemo morati po direktivi iz centrale da izađemo iz koalicije, ali moj lični savet svim poštenim i časnim Novosađanima je da počnu da vrše pritisak na medije (a i na MUP) da se obelodani ko su finansijeri i organizatori kupovine glasova u Novom Sadu. Lako je. Pođite samo od ličnih, poslovnih i rodbinskih odnosa njihovih odbornika u skupštini grada i nosioca liste, od kojih ni jedan nije Rom.
    Poštovani predsedniče i ministre Ivice, ako nas nateraš da naredne 4 godine budemo u vlasti sa ovakvima - svaka ti čast.
    PS: I ministarsvu koje vodiš.
  • Slusalac

    29.07.2012 10:00
    Dobronamerna kritika.
    Aleksandri Jerkov svaka cast samo lose joj je okruzenje ,pod hitno da ga menja dok ne pocnu hapsenja.
    Kao i Demokratska stranka tako i LSV je potrebno da se oslobodi balasta koji ih vuce na dno, u vidu Nenada Canka.
    Ako zaista imaju nameru da konacno postanu ozbiljna Vojvodjanska stranka menjajte neozbiljnog ( vecitog) predsednika stranke.
  • princip za €

    29.07.2012 09:59
    Branićete vi vašu investiciju. Broj glasova X 2.000,00 = prilična suma.
    Sada ste potrošili skoro sve novce, tako da u slučaju ponovljenih izbora više nema trgovine, pa bi se tačno znalo koliko u stvari (ne) vredite.
  • Anonimus

    29.07.2012 09:55
    Većina je većina!
    Ko god da formira većinu odborničkih mesta potrebnih za skupštinu ima sva zakonska prava da formira i novu vlast. Nije mi jasno kako mislite sprečiti volju gradjana, jer je svaka većina u skupštini izraz volje gradjana, samo što je sastav drugačiji. Svi imaju pravo da pokušaju!
  • 29.07.2012 09:44
    za Zivka NOPO
    Vidi ti ovog Zivka iz NOPO-a, nama prosipa pricu da je u opoziciji, a u ovom clanku pise suprotno. Cccc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna